Rådvill-Bergsäker och Världen

Mitt liv och alla som är inblandade. Arkeologi. Studentliv. Nattliv. Katten. Film, musik, operabesök. Ibland är det bara roligt, ibland har jag grubblat jäkligt mycket. Jag blir glad om Du kommenterar!

Min bilder
Namn:
Plats: Göteborg, Sweden

lördag, december 02, 2006

Relationsproblem? Fråga RådvillBergsäker!

Oftast är jag glad att det inte följer med ett kamerateam vart jag än går. Det verkar jobbigt. Men ibland, ack, ibland önskar jag att någon filmade allt knäppt som händer runt omkring mig då och då.

Ikväll var en sådan kväll. Som det snälla barnbarn jag är hade jag varit hos mormor och morfar och mot en rund summa putsat fönster, satt upp gardiner, dammsugit, skurat toalett, hämtat beställningen på konditoriet, klättrat på stege och plockat in saker i högt belägna skåp och så vidare och så vidare. På bussen hem slår jag mig ner bredvid en rödhårig grabb i tonåren - han såg ut att vara ca 16 och ett halvt. Han pratar i mobilen, högt och ljudligt, engagerat och eldigt. Jag är totalt oförmögen att inte lyssna! En ungefärlig återgivning av vad han sade:

"Men du behöver ju inte viska när hon VET att du har låst in dig på toaletten! Ja men JAG vet inte vad du ska göra, jag vet inte hur tjejer tänker! Slängde hon en mobiltelefon på dig? OCH en kruka? Jaa men det kanske blir så ifall du pratat med ditt ex i flera timmar... Men herregud du har ju försatt dig i den här situationen själv! Jaa jo det är ju hennes problem om hon reagerar så. Men det blir ju inte bättre för att du sitter inlåst på toaletten!"

Jag knep ihop läpparna som kejsarens vakter i Life of Brian, för att han inte skulle se att jag skrattade mig fördärvad inombords. Men plötsligt vände han sig mot mig.

"Ursäkta men får jag fråga dig en sak det är såhär att min kompis gömmer sig på toaletten för sin tjej!"

Grabben frågar mig vad jag tycker kompisen ska göra, och jag kan inte annat än ikläda mig "Fråga Bullen"-rollen och föreslå att kompisen och flickvännen pratar med varandra. "Det kan ju vara känsligt förstås, jag kan förstå tjejen. Å andra sidan hjälper det inte att kasta saker på varandra. Vad som möjligen kan hjälpa är att de pratar ut om saken."

Grabben nickar allvarligt, tackar mig och kliver av bussen, samtidigt som han hela tiden har sin desperata kompis i telefon.

Jag önskar dem lycka till.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida

Free Website Counter
Free Counter