Rådvill-Bergsäker och Världen

Mitt liv och alla som är inblandade. Arkeologi. Studentliv. Nattliv. Katten. Film, musik, operabesök. Ibland är det bara roligt, ibland har jag grubblat jäkligt mycket. Jag blir glad om Du kommenterar!

Min bilder
Namn:
Plats: Göteborg, Sweden

söndag, oktober 08, 2006

Från fredagnatt till söndagkväll

Jag gissar att jag har ungefär tre läsare av den här bloggen, och er vill jag ju inte snuva på ett referat om helgen!

Fredag kväll:

0 ragg (men en tjej kallade mig sötast på dansgolvet)
1 natt
2 uteställen, dansgolv, flaskor Smirnoff Ice
3 brudar
4 glas vin

Rasande skoj på Gretas var det, jag är aldrig så bra på att dansa som när jag har några promillen i blodet. Dragshowen var som alltid en suspekt mix av hån och hyllning till schlagern. När drottningarna imiterade Sareks löjliga discofolkmusik var de utklädda till stenåldersmänniskor och vi (arkeologistudenter) flinade extra brett. Må nördhumorn leva ett långt och lyckligt liv.

Inte förrän jag satte mig på spårvagnen hem kände jag effekten av, tja, hur mycket jag nu drack. Ovanstående siffror är ungefär lika ungefärliga som en datering av ett Homo erectus-fossil - det kan diffa på några hundra tusen. Det är med andra ord svårt att säga något säkert, det enda vi har att gå på är spåren:

  • en halväten ostburgare, kalla pommes frites och en avslagen cola på diskbänken
  • mina jeans, bh och topp i små högar utanför badrummet
  • paraplyet bland skorna
  • handväskan under sängen
  • skor och strumpor under skrivbordet
  • en väldigt hungrig katt när jag väl (efter att pappa ringt ca 4 gånger) kliver upp nångång efter kl 12

Med tanke på att jag såg tidningsutdelare pila omkring med sina vagnar när jag stapplade hem måste klockan ha varit 3-4...

Japp, jag hade kul. Då. Att vakna dagen efter kändes som att långsamt inse att man befinner sig under en död elefant, och att bära en soffa uppför trapporna, som pappa tvingade mig, var väl inte det jag helst önskade mig. Men snäll som han var som körde hem den vågade jag inte klaga, då kanske han gör mig arvslös.

Hela lördagen gick åt till att bli människa igen, och framåt kvällen när jag insåg att det är dags att gå på medeltidsfest, bestämde jag mig för att Våga vägra medeltidsfest. Det var helt enkelt mer lockande att lära känna sin nya sköna soffa framför tv-utbudet som är som allra sämst på lördagar (varför??).

Idag blev det inte så mycket mer gjort än att splittra uppmärksamheten mellan repriserna av det svenska Top Model och Amerikas tidiga fångstekonomier (jag vet ärligt talat inte vilket som var mest intressant, det änna varierade). Jag hann också fika med farmor, farbror och min yngsta kusin som vuxit sig till en härlig, kaxig, pratglad ålder, strax innan tonåren brakar loss.

Sedan tvingade far mig att rensa ut mitt gamla flickrum eftersom han sent omsider insett att han inte alltid måste bo i landets tråkigaste kommuns tråkigaste område. Han letar ny bostadsrätt och grubblar över livsavgörande frågor som nya tapeter och fönsterbyte. Jag tvingades göra en djup utgrävning i skåp och lådor och det är helt otroligt vad mycket dynga jag samlade på mig förr om åren. Helst vill jag inte slänga något, varenda liten rökelsebehållare, Djurens Rätt-folder och billig läppglans säger något om den tonåring jag var. Men foton på gamla klasskamrater som visade sig vara idioter, vackra träbitar som jag (då) var tvungen att ta med hem och ett fem år gammalt kondompaket fick vackert åka i soporna.

I nästa avsnitt kommer far förmodligen tvinga mig rensa ut bokhyllan. Det blir spännande.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida

Free Website Counter
Free Counter