Rådvill-Bergsäker och Världen

Mitt liv och alla som är inblandade. Arkeologi. Studentliv. Nattliv. Katten. Film, musik, operabesök. Ibland är det bara roligt, ibland har jag grubblat jäkligt mycket. Jag blir glad om Du kommenterar!

Min bilder
Namn:
Plats: Göteborg, Sweden

lördag, oktober 28, 2006

Bloggar man skriver när man inte har något sämre för sig

Göteborg har varit regnvått i tre dagar nu. Vart tar allt vattnet vägen? Vi borde simma till spårvagnen vid det här laget, men det lyckas rinna undan allteftersom.
Lördagkväll är alltid den kväll i veckan som går långsammast. Man är ledig, har all tid i världen att roa sig. Ibland gör man det, och ibland misslyckas man. Man kanske ler och låtsas, eller så går man hem. Eller så är man hemma hela kvällen och önskar att tv-utbudet var roligare, boken intressantare och ens liv mer glittrande. Eller åtminstone vemodigt på ett romantiskt sätt, sådär som det går att basera ett filmmanus på.
Nej, jag är inte hemma-bitter, ty ikväll skall jag minsann till Pustervik och lyssna på en udda amerikansk folksångerska.

http://www.poestifestival.se
http://www.larkingrimm.com

Men kvällen är ganska ung ännu. Det har gått för långt för att jag skall lyckas sätta mig med en kursbok NU, jag kan inte börja dammsuga NU, disken är diskad och kattmaten framställd, tiden går inte att fylla ut. Den kan bara fördrivas. Viss tid är sådan tid som kan användas, annan tid genomlids mest, en del tid slösas bort, men lördagkvällstid kan bara fördrivas. Alla försök att börja vara nyttig, duktig, effektiv eller produktiv NU är dömda att misslyckas.
Det är här dator, webradio, kaffe, katt, smink och, om man är lagd åt det hållet, Rubiks kub kommer till sin rätt.

Trevlig kväll!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida

Free Website Counter
Free Counter