Rådvill-Bergsäker och Världen

Mitt liv och alla som är inblandade. Arkeologi. Studentliv. Nattliv. Katten. Film, musik, operabesök. Ibland är det bara roligt, ibland har jag grubblat jäkligt mycket. Jag blir glad om Du kommenterar!

Min bilder
Namn:
Plats: Göteborg, Sweden

fredag, september 28, 2007

Idag bär jag rött.

Idag sitter jag hemma hela dagen och pluggar. Det är ingen som kan se att jag har en röd tröja på mig som stöd för Burmesernas kamp för demokrati, därför talar jag för säkerhets skull om det här på bloggen.
Jag hoppas att en till synes verkningslös symbolisk handling får en tyngd genom att upprepas världen över. Kanske, kanske, trots att Burmas juntaledare kapat av varenda internetkabel i landet förutom sina egna, når vetskapen om världens stöd Burmas folk. Jag hoppas det ger dem lite mod.

tisdag, september 11, 2007

Vad arkeologer drömmer om

Engelska arkeologer har, med hjälp av någon typ av markradar, lokaliserat ett troligt vikingaskepp under en parkeringsplats intill en pub, The Railway Inn. Skeppet hittades första gången på 30-talet när puben revs och byggdes upp igen, men för att undvika problem täckte byggarbetarna över skeppet igen. Nu har det alltså lokaliserats på nytt, och den här gången vill arkeologer ha ekonomiska medel att gräva ut det.
Det vore synd ifall de var tvugna att riva hela puben igen för att komma åt skeppet, och ironiskt, med tanke på hur mycket arkeologer gillar att dricka öl (i alla fall alla som jag känner). Pubägaren är antagligen inte så glad åt att riskera att få sin parkeringsplats uppgrävd. Det borde han vara - att ha arkeologer arbetandes i närheten betyder troligen goda affärer, och vore jag pubägare skulle jag öppna ett ölstånd utomhus. Intäkterna skulle med råge täcka kostnaderna för en ny parkeringsplats.

Läs mer om skeppet här och här.

Free Website Counter
Free Counter